Soes­jes met gei­ten­kaas­crè­me

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 25 stuks
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 min. roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 min. gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 min. laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 min. laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.
  2. Met vork melk door geitenkaas mengen. Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren. Rest in kleine stukjes snijden. Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen. Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper. Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen. Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.