Ker­sen­muf­fins

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak 16 stuks
4 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • zeef
  • papieren cakevormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. De oven warm je voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Het sap van de kersen doe je in een kommetje (voor straks). De kersen snij je doormidden (laat ze goed uitlekken in een zeef). Zet 16 cakevormpjes op de bakplaat.
  2. Doe boter en suiker in een kom en snij de boter met een mes in stukken. Klop er met de mixer een zalfje van. Breek 1 ei boven het botermengsel. Klop het met de mixer in ongeveer 30 tellen tot een glad beslag. Volgende 2 eieren op dezelfde manier. Boven een andere kom zeef je het bakmeel en een mespuntje zout. Strooi het gezeefde bakmeel over het beslag en schep het erdoor. Klaar? Schep dan de uitgelekte kersen erdoor.
  3. Elk vormpje schep je nu voor de helft vol met 2 eetlepels beslag. De muffins mogen de oven in (schuif de bakplaat in het midden). In 25 minuten zijn ze gaar. Zet dan de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de warme oven staan. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
  4. Terwijl de muffins bakten, heb je glazuur gemaakt. Voor dat glazuur roer je de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een papje. Schep op de muffins een eetlepel glazuur en strijk het uit. Leg er een winegum op en laat het glazuur in 1 uur hard worden.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.