Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Run­der­stoof­pot­je met ap­pel­stroop

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 180 min wachten
(996)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, rib-runderlappen, appelstroop, mosterd, boter, ui, laurierblaadjes, rundvleesbouillon, winterpeen en sperziebonen Hollands hoofdgerecht 4 personen 400 kcal
4 996

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Snijd het vlees in grote stukken en wrijf ze in met zout en (versgemalen) peper en bestrijk ze royaal met de appelstroop en de mosterd. Smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor. Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2-3 uur zachtjes gaar, het vocht mag maar net bewegen, echt koken is niet de bedoeling. Zet eventueel een vlamverdeler onder de pan als het te hard gaat. Voeg na 2 uur de winterpeen en de sperziebonen toe. Breng de stoofpot op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer met aardappel- of pompoenpuree.

video

Run­der­stoof­pot­je met ap­pel­stroop

Receptvideo - 02:04 min.

Tip

De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft u het gerecht alleen nog maar op te warmen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 400 kcal
  • Eiwit 33 g
  • Vet 24 g
  • Koolhydraten 13 g
Tags