Run­der­stoof­pot­je met ap­pel­stroop

Kookinspiratie? Stop met zoeken en leef je uit op dit éénpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(1.040)waardeer
hollands hoofdgerecht Kookinspiratie? Stop met zoeken en leef je uit op dit éénpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten. 4 personen
4 1040

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij

Bereiden

  1. Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
  2. Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
  3. Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
  4. Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.
  5. Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

bewaartip:

De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoofpotje met appelstroop

terug naar recept

Run­der­stoof­pot­je met ap­pel­stroop

1
  • 600 g rib-runderlappen

Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout.

2
  • 3 el appelstroop
  • 2 el mosterd

Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.

3
  • 1 ui

Snipper de ui.

4
  • 25 g boter

Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.

5
  • 4 laurierblaadjes
  • 250 ml rundvleesbouillon van tablet

Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.

Tip: Het vocht mag maar net bewegen, echt koken is niet de bedoeling. Zet eventueel de vlamverdeler onder de pan als het te hard gaat.

6
  • 300 g winterpeen

Snijd de winterpeen in plakjes.

7
  • 250 g sperziebonen

Breek de sperziebonen doormidden.

8

Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

9

Bon appétit!

bewaartip:

De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.