Fi­lo­soof (stoof­vlees on­der pu­reed­ak­je)

Mals stoofvlees onder zachte puree. Dat is pas wijsheid!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 5 u. 5 min. wachten
(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Mals stoofvlees onder zachte puree. Dat is pas wijsheid! 6 personen
3 167

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 3 x 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 50 g boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart op een bord.
  2. Bak de ui 6 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 3 min. op laag vuur mee. Voeg de bouillon, laurier, kruidnagel, azijn en het vlees toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Stoof in ca. 5 uur gaar. Schep om de 45 min. om.
  3. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en laat 3 min. staan met de deksel op de pan. Stamp de aardappelen met de melk en 50 g boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet de ovengrill aan. Haal het vlees uit de oven en schep het in de ovenschaal. Verdeel de puree over het vlees en bestrooi met het paneermeel. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de puree. Zet de ovenschaal ca. 5 min. onder de grill tot de bovenkant goudbruin is. Haal eerder onder de grill uit als de filosoof te donker wordt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Filosoof (stoofvlees onder pureedakje)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­soof (stoof­vlees on­der pu­reed­ak­je)

1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
  • 1 kg rib-runderlappen
  • 4 uien

Snijd het vlees in stukken van 3 x 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen.

3
  • 50 g boter

Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart op een bord.

4
  • 75 g bloem

Bak de ui 6 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 3 min. op laag vuur mee.

5
  • 750 ml rundvleesbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 6 el wittewijnazijn

Voeg de bouillon, laurier, kruidnagel, azijn en het vlees toe en breng aan de kook.

6

Doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Stoof in ca. 5 uur gaar. Schep om de 45 min. om.

7
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

8
  • 50 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en laat 3 min. staan met de deksel op de pan.

9
  • 50 g boter

Stamp de aardappelen met de melk en boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

10

Zet de ovengrill aan. Haal het vlees uit de oven en schep het in de ovenschaal.

11
  • 25 g paneermeel
  • 25 g boter

Verdeel de puree over het vlees en bestrooi met het paneermeel. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de puree.

12

Zet de ovenschaal ca. 5 min. onder de grill tot de bovenkant goudbruin is. Haal eerder onder de grill uit als de filosoof te donker wordt. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.