Thais stoof­pot­je

Je geduld wordt beloond: het rundvlees in dit stoofgerecht met kokos wordt malser dan mals.

(425)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Je geduld wordt beloond: het rundvlees in dit stoofgerecht met kokos wordt malser dan mals. 2 personen
3 425

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok met deksel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees. Laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren. Maak ondertussen runderbouillon van tablet.
  2. Snipper de ui. Zet de wok op hoog vuur en laat heet worden. Verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan. Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op laag vuur stoven, met de deksel op de pan. Voeg tussendoor steeds wat bouillon toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe. Schep om en laat nog 5 min. koken. Voeg de taugé toe en serveer met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het langzaam op. Voeg op het laatst de taugé toe.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.010 kcal
  • eiwit 65 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.530 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Thais stoofpotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thais stoof­pot­je

1
1
  • 1 kg rib-runderlappen

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 70 g rode currypasta
  • 2 el sesamolie

Roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees. Laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren.

4
4
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Zet de wok op hoog vuur en laat heet worden. Verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan.

6
6
  • 750 ml runderbouillon

Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op laag vuur stoven, met de deksel op de pan. Voeg tussendoor steeds wat bouillon toe.

7
7
  • 400 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g peultjes

Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe. Schep om en laat nog 5 min. koken.

9
9
  • 125 g taugé

Voeg de taugé toe en serveer met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het langzaam op. Voeg op het laatst de taugé toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.