Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

Zacht vlees en puree met een krokant korstje: dat lust iedereen.

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zacht vlees en puree met een krokant korstje: dat lust iedereen. 4 personen
4 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de rode kool uitlekken in een zeef, druk met de bolle kant van een lepel overtollig vocht eruit. Bedek de ovenschaal met een laag rode kool. Verdeel de aardappelpuree erover, bestrooi met paneermeel. Neem de helft van de overgebleven boter, maak er klontjes van. Leg die op de schotel. Zet de schotel in de oven. Laat in 15 min. goudbruin worden.
  2. Verhit ondertussen de overige boter in de braadpan. Wrijf de varkenshaas in met peper en eventueel zout. Bak per kant 5-7 min. bruin en gaar. Veeg de champignons schoon en bak ze de laatste 3 min. mee. Laat de varkenshaas even rusten en snijd hem dan in plakken. Besprenkel de eikenbladsla met dressing. Serveer de sla bij de plakjes varkenshaas met champignons en rodekoolschotel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 44-45

Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

1
1
  • 10 g boter
  • 1½ kg aardappelpuree
  • 355 rode kool met cranberry

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de rode kool uitlekken in een zeef, druk met de bolle kant van een lepel overtollig vocht eruit.

2
2
  • 20 g boter
  • 2 el paneermeel

Bedek de ovenschaal met een laag rode kool. Verdeel de aardappelpuree erover, bestrooi met paneermeel. Neem de helft van de overgebleven boter, maak er klontjes van. Leg die op de schotel. Zet de schotel in de oven. Laat in 15 min. goudbruin worden.

3
3
  • 20 g boter
  • 175 g champignons

Verhit ondertussen de overige boter in de braadpan. Wrijf de varkenshaas in met peper en eventueel zout. Bak per kant 5-7 min. bruin en gaar. Veeg de champignons schoon en bak ze de laatste 3 min. mee.

4
4
  • 200 zakken eikenbladslamelange
  • 100 ml balsamicodressing

Laat de varkenshaas even rusten en snijd hem dan in plakken. Besprenkel de eikenbladsla met dressing. Serveer de sla bij de plakjes varkenshaas met champignons en rodekoolschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.