Sla­vink met fris­se kool­sa­la­de en aard­ap­pel­tjes

Citroen en munt geven een fris accent aan de salade van witte en rodekool.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Citroen en munt geven een fris accent aan de salade van witte en rodekool. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/4 van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in 20 min. goudbruin. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappelschijfjes 10 min.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Meng het citroenrasp, het citroensap en de helft van de munt in een ruime kom met de dressing en rozijnen. Schep de witte- en rodekool erdoor. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Serveer de slavinken met de koolsalade en aardappeltjes en garneer met de rest van de munt.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Slavink met frisse koolsalade en aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla­vink met fris­se kool­sa­la­de en aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 12½ g boter
  • 4 slavinken

Verhit de boter in een koekenpan en bak de slavinken in 20 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2
2
  • 37½ g boter
  • 900 g aardappelschijfjes

Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappelschijfjes 10 min.

3
3
  • 1 citroen
  • 15 g munt

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof.

4
4
  • 100 g romige dressing
  • 100 g rozijnen

Meng het citroenrasp, het citroensap en de helft van de munt in een ruime kom met de dressing en rozijnen.

5
5
  • 300 g gesneden witte kool
  • 300 g gesneden rode kool

Schep de witte- en rodekool erdoor. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Serveer de slavinken met de koolsalade en aardappeltjes en garneer met de rest van de munt.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.