Porto­bel­lo-cham­pig­non ge­vuld met gei­ten­kaas

Dit fijne grillgerecht is vegetarisch, supersnel klaar én ziet er prachtig uit op tafel: een win-win-win!

(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dit fijne grillgerecht is vegetarisch, supersnel klaar én ziet er prachtig uit op tafel: een win-win-win! 2 personen
3 223

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maak de portobello's schoon met keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg. Leg de portobello's met bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de olie. Gril de portobello's ca. 6 min. onder de ovengrill.
  2. Keer de portobello's. Leg op elke portobello een plak geitenkaas en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de portobello's ca. 10 cm onder de hete grill en gril ze in ca. 5 min. goudbruin. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Verdeel de veldsla over de borden en leg de gevulde portobello's er voorzichtig op. Verdeel de dressing over de borden en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de broodjes er apart bij.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.075 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Portobello-champignon gevuld met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo-cham­pig­non ge­vuld met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

2
2
  • 2 portobello champignons

Maak de portobello's schoon met keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg.

3
3
  • 1 el olijfolie

Leg de portobello's met bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk met olie.

4
4

Gril de portobello's ca. 6 min. onder de ovengrill.

5
5
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie

Keer de portobello's. Leg op elke portobello een plak geitenkaas en besprenkel met de rest van de olie.

6
6

Schuif de portobello's ca. 10 cm onder de hete grill en gril ze in ca. 5 min. goudbruin.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

7
7
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

8
8
  • 75 g veldsla met bietjes

Verdeel de veldsla over de borden en leg de gevulde portobello's er voorzichtig op.

9
9
  • 100 g balsamicodressing
  • 2 panini's

Verdeel de dressing over de borden en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de broodjes er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.