Ro­mi­ge cham­pig­non-pasta­scho­tel

Eenvoudig, deze pastaschotel. Maar lékker. De paddenstoelen smaken aards, nootachtig en zacht. Perfect met de pijnboompitten en koriander!

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Eenvoudig, deze pastaschotel. Maar lékker. De paddenstoelen smaken aards, nootachtig en zacht. Perfect met de pijnboompitten en koriander! 4 personen
3 178

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer.
  2. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend 4-5 min. Pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en houd de champignons op laag vuur warm. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de koriander fijn.
  3. Giet de pasta af en schep door de champignons. Verdeel de pasta over de diepe borden en schep de zure room erop. Bestrooi de penne met de pijnboompitten en de koriander.

bereidingstip:

Kindertip: houd eventueel de helft van de champignons apart voordat u de knoflook erbij doet en laat de koriander achterwege.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Romige champignon-pastaschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cham­pig­non-pasta­scho­tel

1
1
  • 300 volkoren penne

Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 uien
  • 500 g champignons

Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend 4-5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en houd de champignons op laag vuur warm.

5
5
  • 2 el pijnboompitten
  • 8 g koriander

Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Snijd de koriander fijn. Giet de pasta af en schep door de champignons.

6
6
  • 125 ml zure room

Verdeel de pasta over de diepe borden en schep de zure room erop. Bestrooi de penne met de pijnboompitten en de koriander.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

bereidingstip:

Kindertip: houd eventueel de helft van de champignons apart voordat u de knoflook erbij doet en laat de koriander achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.