Pas­ta met kip, cour­get­te en cham­pig­nons

Rijkgevulde spaghetti voor drukke doordeweekse avonden!

(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijkgevulde spaghetti voor drukke doordeweekse avonden! 4 personen
3 248

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 min. gaar. Neem de kip uit de wok.
  2. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in halve plakken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Draai het vuur onder de wok hoog, schep de courgette en de oregano bij de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 min. Doe de champignons erbij en roerbak het geheel nog 2-3 min. Warm de kipreepjes 1 min. mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Giet de spaghetti af en schep de zure room erdoor, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met kip, courgette en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met kip, cour­get­te en cham­pig­nons

1
1
  • 500 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 min gaar. Neem de kip uit de wok.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit nog wat olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

4
4
  • 1 courgette
  • 250 g champignons

Snijd de courgette in halve plakken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer.

5
5
  • 1 tl gedroogde oregano

Draai het vuur onder de wok hoog, schep de courgette en de oregano bij de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 min.

6
6

Voeg de champignons toe en roerbak het geheel nog 2-3 min.

7
7

Warm de kipreepjes 1 min. mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.

8
8
  • 125 ml zure room

Giet de spaghetti af en schep de zure room erdoor, breng op smaak met peper en zout.

9
9

Verdeel de pasta over borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.