Pas­ta met ro­mi­ge kip-cham­pig­non­saus

Door de gekleurde pasta is dit gerecht zeker weten ook een kinderfavoriet!

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de gekleurde pasta is dit gerecht zeker weten ook een kinderfavoriet! 4 personen
3 173

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfiletblokjes 5 min. Voeg de champignons en prei toe en pers de knoflook erboven uit. Bak het geheel nog 5 min.
  2. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Voeg de room toe aan de saus. Breng met peper en zout op smaak. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 42-43

Pasta met romige kip-champignonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ro­mi­ge kip-cham­pig­non­saus

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

2
2
  • 400 g champignons

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 360 g kipfiletblokjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfiletblokjes 5 min.

4
4
  • 300 g gesneden prei
  • 2 tenen knoflook

Voeg de champignons en prei toe en pers de knoflook erboven uit. Bak het geheel nog 5 min.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

6
6
  • 200 ml room culinair

Voeg de room toe aan de saus. Breng met peper en zout op smaak.

7
7

Serveer de pasta met de saus en de basilicum.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.