Pas­ta met ro­mi­ge kip-ci­troen­saus

Pasta met groene groenten en kip: een lekker doordeweeks gerecht.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met groene groenten en kip: een lekker doordeweeks gerecht. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en snipper deze. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Verhit in een pan de boter en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook, courgette en erwtjes toe en bak 3 min. Zet het vuur laag, voeg het citroensap en de room toe en verwarm de saus zachtjes. Meng de pasta met de saus. Garneer met peterselie.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 34-35

Pasta met romige kip-citroensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ro­mi­ge kip-ci­troen­saus

1
1
  • 400 g farfalle
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en snipper deze. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes.

2
2
  • 15 g verse peterselie
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 1 el margarine

Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Verhit in een pan de boter en bak de kip 4 min.

3
3
  • 225 g tuinerwten
  • 5 el citroensap
  • 250 ml slagroom

Voeg de knoflook, courgette en erwtjes toe en bak 3 min. Zet het vuur laag, voeg het citroensap en de room toe en verwarm de saus zachtjes.

4
4

Meng de pasta met de saus. Garneer met peterselie.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.