Pas­ta met cour­get­te room­saus

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in halve plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  2. Roerbak de courgette en de tuinerwten 5 min., voeg dan het citroensap toe en verwarm het mengsel nog 2 min. Voeg de crème fraîche light toe en warm, zonder koken, nog een paar minuten door. Snijd de baslicumblaadjes grof. Roer de knoflook en de basilicumblaadjes (houd wat basilicumblaadjes achter voor de garnering) door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de fusilli af, schep de olie erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over borden, schep de courgette-roomsaus erover en bestrooi de borden met de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 34-35

Pasta met courgette roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met cour­get­te room­saus

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgette

Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in halve plakjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

4
4
  • 225 g tuinerwten
  • 2 el citroensap

Roerbak de courgette en de tuinerwten 5 min., voeg dan het citroensap toe en verwarm het mengsel nog 2 min.

5
5
  • 250 ml crème fraîche
  • 15 g verse basilicum

Voeg de crème fraîche light toe en warm, zonder koken, nog een paar minuten door. Snijd de baslicumblaadjes grof.

6
6

Roer de knoflook en de basilicumblaadjes (houd wat basilicumblaadjes achter voor de garnering) door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 1 el olijfolie

Giet de fusilli af, schep de olie erdoor en breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel de pasta over borden, schep de courgette-roomsaus erover en bestrooi de borden met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.