Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge saus

Ook de kleintjes smullen hiervan. Gehaktballetjes, tomatensaus, spinazie... mmm!

(228)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ook de kleintjes smullen hiervan. Gehaktballetjes, tomatensaus, spinazie... mmm! 4 personen
3 228

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. bruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de tomate frito toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
  4. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken.
  5. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Voeg 2/3 van het basilicum met de mascarpone toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de pasta in diepe borden. Schep de spinazie en gehaktballen erop. Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met gehaktballetjes in romige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge saus

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 360 g Zweedse gehaktballetjes

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. bruin en gaar.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee.

5
5
  • 330 ml tomato frito

Voeg de tomate frito toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.

6
6

Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 300 g spinazie

Verhit de olie in de koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

8
8
  • 15 g basilicum
  • 250 g mascarpone

Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Voeg 2/3 met de mascarpone toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Schep de pasta in diepe borden. Schep de spinazie en gehaktballen erop.

10
10

Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.