Pen­ne met zalm en broc­co­li

Pasta, zalm en broccoli: heel eenvoudig, heel erg lekker.

(317)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta, zalm en broccoli: heel eenvoudig, heel erg lekker. 4 personen
3 317

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook zacht zonder hem te laten kleuren. Schep de broccoli door de knoflookolie en bak de roosjes 2 minuten mee. Schenk het water in de pan en stoof de broccoli met de deksel op de pan in 6-8 minuten knapperig gaar.
  3. Schep de zure room door de gare pasta. Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

variatietip:

Schenk in plaats van water 100 ml witte wijn bij de broccoli voor een extra smakelijk effect.

combinatietip:

Lekker erbij met citroen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Penne met zalm en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met zalm en broc­co­li

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g broccoli

Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook zacht zonder hem te laten kleuren.

4
4

Schep de broccoli door de knoflookolie en bak de roosjes 2 minuten mee.

5
5
  • 100 ml kraanwater

Schenk het water in de pan en stoof de broccoli met de deksel op de pan in 6-8 min. knapperig gaar.

6
6
  • 125 ml zure room

Schep de zure room door de gare pasta. Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

7
7
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Schep de pasta in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

Tip: Lekker met een partje citroen.

variatietip:

Schenk in plaats van water 100 ml witte wijn bij de broccoli voor een extra smakelijk effect.

combinatietip:

Lekker erbij met citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.