Pit­ti­ge kip-broc­co­li­scho­tel

(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 227

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kokosmelk met het water en zout naar smaak aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die in 10 min. gaar. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.
  2. Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet al omscheppend goudbruin. Bak de ui 1 min. mee en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli al omscheppend in 7-8 min. knapperig gaar. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.
  3. Breng de kipfilet met de broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipfilet met de broccoli erover.

variatietip:

Kindertip: Je maakt dit gerecht minder pittig door de zoute sojasaus weg te laten en de chilipoeder te vervangen door milde kerriepoeder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige kip-broccolischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip-broc­co­li­scho­tel

1
1
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml kraanwater
  • 300 g pandanrijst

Breng de kokosmelk met het water en zout naar smaak aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die in 10 min. gaar.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 500 g broccoli

Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.

3
3
  • 2 el olie

Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet al omscheppend goudbruin.

4
4

Bak de ui 1 min. mee en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli al omscheppend in 7-8 min. knapperig gaar.

5
5
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl chilipoeder

Voeg eventueel een paar eetlepels water toe. Breng de kipfilet met de broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder.

6
6

Schep de rijst in kommen en verdeel de kipfilet met de broccoli erover.

variatietip:

Kindertip: Je maakt dit gerecht minder pittig door de zoute sojasaus weg te laten en de chilipoeder te vervangen door milde kerriepoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.