Broc­co­li­scho­tel met sho­ar­ma­reep­jes

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de winterpeen in dunne reepjes, halveer de ui en snijd in flinterdunne boogjes. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.
  2. Verhit de olie in een grote wok en roerbak de peen en ui 2 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven, voeg de shoarma toe en bak 2 min. mee. Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 min. mee. Schenk de sojasaus en het water erbij en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de rijst.

variatietip:

Behalve winterpeen kun je ook paprika, champignons, mais, prei of bleekselderij in dit gerecht verwerken.

combinatietip:

Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broccolischotel met shoarmareepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­scho­tel met sho­ar­ma­reep­jes

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g winterpeen
  • 1 rode ui
  • 500 g broccoli

Snijd de winterpeen in dunne reepjes, halveer de ui en snijd in flinterdunne boogjes. Verdeel de broccoli in hele kleine roosjes.

3
3
  • 3 el olie
  • 1 teen knoflook
  • 450 g shoarmavlees

Verhit de olie in een grote wok en roerbak de peen en ui 2 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven, voeg de shoarma toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 3 el kraanwater

Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 min. mee. Schenk de sojasaus en het water erbij en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 min.

5
5

Breng op smaak met peper. Serveer met de rijst.

variatietip:

Behalve winterpeen kun je ook paprika, champignons, mais, prei of bleekselderij in dit gerecht verwerken.

combinatietip:

Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.