Rijst met pit­ti­ge kip

Lekker met gemalen kokos.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Lekker met gemalen kokos. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet in stukken en bak ze 10 min. mee. Voeg de roerbakmix toe en bak deze enkele min. mee. Voeg de red curry paste en de kokosmelk toe en laat 5 min. doorkoken. Serveer de rijst met de curry.
video

Ro­de cur­ry met kip of gar­na­len ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 50-51

Rijst met pittige kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met pit­ti­ge kip

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rode curry met kip of garnalen maken

Instructievideo

00:44 min.

2
2
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 3 el olie

Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 350 g kipfilet

Snijd de kipfilet in stukken en bak ze 10 min. mee.

5
5
  • 400 g Thaise roerbakmix

Voeg de roerbakmix toe en bak deze enkele min. mee.

6
6
  • 3 el Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de red curry paste en de kokosmelk toe en laat 5 min. doorkoken.

7
7

Serveer de rijst met de curry.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.