Spi­na­zie-to­maat­s­a­la­de

Zo eenvoudig, maar zó lekker: de zoet-zuur-zoute dressing van honing, balsamicoazijn en spekjes doet het 'm.

(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo eenvoudig, maar zó lekker: de zoet-zuur-zoute dressing van honing, balsamicoazijn en spekjes doet het 'm. 4 personen
3 240

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een koekenpan met anti aanbaklaag 2/3 van de olijfolie en bak de aardappelschijfjes goudbruin en gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de spekblokjes uit. Roer de balsamicoazijn en de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten in reepjes. Verdeel de spinazie met de tomaat over de borden en lepel de spekjesdressing erop. Schep de aardappelschijfjes ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.095 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-tomaatsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-to­maat­s­a­la­de

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de olijfolie en bak de aardappelschijfjes goudbruin en gaar.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekblokjes

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de spekblokjes uit.

3
3
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el honing

Roer de balsamicoazijn en de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 trostomaten
  • 300 g bladspinazie

Snijd de tomaten in reepjes. Verdeel de spinazie met de tomaat over de borden en lepel de spekjesdressing erop. Schep de aardappelschijfjes ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.