Sper­zie­bo­nen met spek­jes

Verrassend met frisse munt en balsamicoazijn.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Verrassend met frisse munt en balsamicoazijn. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10 min. beetgaar. Bak de gerookte spekblokjes zachtjes uit. Roer de balsamicoazijn erdoor. Hak de munt fijn. Giet de sperziebonen af en schep ze met de munt door de spekjes. Warm even door en breng op smaak met zwarte peper.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen met spek­jes

1
1
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 el balsamicoazijn

Bak de gerookte spekblokjes zachtjes uit. Roer de balsamicoazijn erdoor.

3
3
  • 1 el verse munt

Hak de munt fijn. Giet de sperziebonen af en schep ze met de munt door de spekjes.

4
4

Warm even door en breng op smaak met zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.