Ita­li­aan­se sla­vink met sper­zie­bo­nen

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 18 min. bruin.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 6 min. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de slavinken met de oregano en bak ze in het in de pan achtergebleven spekvet in 15 min. gaar en bruin. Voeg de balsamicoazijn en 50 ml water toe.
  3. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en meng de spekjes erdoor.
  4. Leg op elk bord een slavink en schep daar een beetje balsamicojus overheen. Serveer met de sperziebonen en aardappelpartjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 59 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.