Herfst­sa­la­de met peer

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 129

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de ongeschilde peer in partjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokjes in 3-4 min. knapperig. Voeg de ui en de hele champignons toe en bak 4-5 min. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en peper en zout naar smaak toe.
  3. Verdeel de slamelange en het champignonmengsel over 4 borden. Steek de partjes peer ertussen. Serveer met de gepofte aardappelen.

Tip:

Bestrooi de salade met 1 zakje walnoten (50 g) voor een extra najaarsaccent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.