Ka­bel­jauw met lin­zen en sa­la­de

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar. Knip ondertussen de kruiden uit de pot fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van 4 el olijfolie extra vierge, 1 el azijn, de honing en peper en zout.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor. Voeg de rest van de olijfolie extra vierge en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.
  4. Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over 4 borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.

Tip:

*In december tijdelijk in het assortiment.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.