Ge­stoom­de tong met wor­tel en bos­ui

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Klop het limoensap los met de sojasaus en marineer de vis hierin. Schil de peen met een dunschiller, snijd hem in de lengte in plakken en snijd deze in dunne repen. Verwijder het donkergroene stuk van de bosuitjes en snijd de rest in de lengte met een scherp mes in repen. Leg de vis in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water. Verdeel de repen groenten erover. Stoom de groenten en vis in 5-10 minuten gaar. Schep de groenten op 4 borden en leg hier voorzichtig de tongfilets op. Strooi er naar smaak zout, peper en de peterselie over. Lekker met rijst en peultjes.

Tip:

Voor een pittigere, zoetere smaak: stoom een paar reepjes verse gember mee!

video

Vis sto­men

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.