Ge­roos­ter­de wor­tel en su­gar snaps met ci­troendres­sing

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Peen en sugar snaps schoonmaken. Peen in plakken van 1/2 cm dik snijden en deze in reepjes van 5 cm lang snijden. Peen en sugar snaps 1 min. in porties in ruim water met zout 1 min. koken. Groenten in vergiet laten uitlekken en daarna in kom omschudden met 2 el olie.
  2. Grote grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Groenten, indien nodig in gedeelten, op hoog vuur 3-4 min. op hoog vuur grillen tot ze kleuren. Regelmatig omscheppen, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden. Van vuur af 1 el olie, limoensap, basilicum en peterselie door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij zalmfilet (in zachte vissaus met witte wijn en limoen*) en wilde & witte rijst.

Tip:

*Zachte vissaus met witte wijn en limoen (schenkcup 200 ml) is speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.