Ge­stoom­de tofu met pit­ti­ge so­jadres­sing

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de tofu uitlekken en snijd hem in 4 plakken. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Klop een dressing van 1 eetlepel olie met de sojasaus, het limoensap en 1 theelepel rode peper. Breng in een stoompan de bouillon aan de kook. Leg de tofu in het stoommandje in de pan en stoom de tofu 5-6 minuten. Verhit in een wok met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en fruit de rest van de rode peper. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg driekwart van de bosui en de zwarte-bonensaus toe en warm nog 1-2 minuten goed door. Verdeel de groenten over 2 borden en leg er de plakken tofu naast. Besprenkel met depittige sojadressing en bestrooi met de rest van de bosui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.