Griek­se wraps

Perfect voor als je zin hebt in iets lichters: met malse kip, knapperige ijsbergsla en een fris sausje met komijn.

(985)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Perfect voor als je zin hebt in iets lichters: met malse kip, knapperige ijsbergsla en een fris sausje met komijn. 4 personen
3 985

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Bestrooi de kip met de kaneel, peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar en bruin. Knijp de citroen erboven uit en laat het sap verdampen.
  2. Meng de yoghurt met de komijn, peper en zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de ijsbergsla in dunne reepjes.
  3. Verdeel komkommer over de wraps en schep de ijsbergsla en kip erop. Schep hierop wat Griekse yoghurt. Klap één zijkant over de vulling en rol ze stevig op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Griekse wraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se wraps

1
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

2
  • 1 tl gemalen kaneel

Bestrooi de kip met de kaneel, peper en zout.

3
  • 2 el olijfolie
  • ½ citroen

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip op hoog vuur in 5 min. gaar en bruin. Knijp de citroen erboven uit en laat het sap verdampen.

4
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl gemalen komijn

Meng de yoghurt met de komijn, peper en zout.

5
  • 8 tortillawraps

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
  • 1 komkommer
  • ½ krop ijsbergsla

Snijd de komkommer in dunne plakjes en de ijsbergsla in dunne reepjes.

7

Verdeel komkommer over de wraps en schep de ijsbergsla en kip erop. Schep hierop wat Griekse yoghurt.

8

Klap één zijkant over de vulling en rol ze stevig op.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.