Wraps met sho­ar­ma en sa­la­de

Shoarma, knoflook, sla, komkommer en tomaat. Moeten we nog meer zeggen?

(335)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Shoarma, knoflook, sla, komkommer en tomaat. Moeten we nog meer zeggen? 4 personen
3 335

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 min. bruin en gaar.
  2. Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dunne reepjes. Snijd de komkommer en tomaten in dunne plakken.
  3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke wrap met 1 el knoflooksaus. Verdeel er wat sla, komkommer en tomaat over en schep de shoarma erop. Rol de wraps op en leg ze op een schaal.

variatietip:

Je kunt de knoflooksaus ook vervangen door frisse tzatziki.

combinatietip:

Lekker met een salade die je maakt van de rest van de sla, komkommer en tomaat, (eventueel) witte kaasblokjes en olijfolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Wraps met shoarma en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met sho­ar­ma en sa­la­de

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 400 g kipshoarma

Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten

Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dunne reepjes. Snijd de komkommer en tomaten in dunne plakken.

3
3
  • 4 tortillawraps
  • 4 el knoflooksaus

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke wrap met 1 el knoflooksaus.

4
4

Verdeel er wat sla, komkommer en tomaat over en schep de shoarma erop. Rol de wraps op en leg ze op een schaal.

variatietip:

Je kunt de knoflooksaus ook vervangen door frisse tzatziki.

combinatietip:

Lekker met een salade die je maakt van de rest van de sla, komkommer en tomaat, (eventueel) witte kaasblokjes en olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.