Turk­se piz­za met punt­pa­pri­ka

Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente. 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe en bak 1 min. mee.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, dunne repen. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.
  3. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en knoflooksaus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.

variatietip:

Voeg voor extra pit wat harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus) toe aan het vleesmengsel.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Turkse pizza met puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se piz­za met punt­pa­pri­ka

1
1
  • 270 g lamsworstjes
  • 1 el olie

Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul.

2
2
  • 30 g peterselie
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el ketchup

Snijd de peterselie fijn, voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe aan het worstvlees en bak 1 min. mee.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, dunne repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.

5
5
  • 8 tortilla's

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 200 g ijsbergsla
  • 8 el Turkse knoflooksaus

Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en saus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.

variatietip:

Voeg voor extra pit wat harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus) toe aan het vleesmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.