Beef bur­ri­to

Je kunt een burrito vullen met alles wat je lekker vindt, maar wij raden je toch echt deze variant aan.

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Je kunt een burrito vullen met alles wat je lekker vindt, maar wij raden je toch echt deze variant aan. 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Laat de bruine bonen uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Rasp de kaas. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  2. Verhit 1/3 van de olie in een pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de komijn, de bonen en 3 el water toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes 3 min. op hoog vuur bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Pureer de bonen met de staafmixer. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Houd warm op laag vuur. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bestrijk de wraps met de bonenpuree. Verdeel de runderreepjes, de kaas, de zure room en de sla erover. Klap steeds één kant van de wraps gedeeltelijk over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen tot burrito's.

Tip:

Snijd de rest van de ijsbergsla ook in reepjes en meng met 1 uitgelekt blik maiskorrels (300 g) en 3 el sladressing knoflook (fles 270 ml). Serveer de salade bij de beef burrito.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Beef burrito

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef bur­ri­to

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 330 g bruine bonen

Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Laat de bruine bonen uitlekken.

2
2
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 100 g belegen kaas
  • ½ krop ijsbergsla

Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Rasp de kaas. Snijd de ijsbergsla in reepjes.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de komijn, de bonen en 3 el water toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 350 g runderreepjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes 3 min. op hoog vuur bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Pureer de bonen met de staafmixer. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Houd warm op laag vuur.

7
7
  • 8 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 125 ml zure room

Bestrijk de wraps met de bonenpuree. Verdeel de runderreepjes, de kaas, de zure room en de sla erover.

9
9

Klap steeds één kant van de wraps gedeeltelijk over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen tot burrito's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.