Ge­gril­de kip­fi­let met Griek­se yog­hurt en pa­pri­ka

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plastic zak
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de paprika's 10 min. in de oven. Neem ze eruit en laat in een afgesloten plasticzak iets afkoelen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een grillpan. Bestrijk de kipfilets met peper, zout en 1 el olijfolie. Grill de kipfilets in 12-15 min. Gaar. Keer halverwege. Breng de yoghurt op smaak met de komijn, peper en eventueel zout. Roer de rest van de olie en bosui (in ringetjes) erdoor.
  3. Haal de paprika's uit de plastic zak en verwijder met een scherp mesje (onder warm stromend water) het velletje. Snijd de steel van de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd in vieren. Verdeel de rijst, kipfilet en paprika over vier borden en schep de yoghurtsaus erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­fi­let met Griek­se yog­hurt en pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 250 °C.

2
2
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 puntpaprika's

Leg de paprika's 10 min. in de oven. Neem ze eruit en laat in een afgesloten plasticzak iets afkoelen.

3
3
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 4 kipfilet
  • 1 el olijfolie

Verhit een grillpan. Bestrijk de kipfilets met peper, zout en olijfolie. Grill de kipfilets in 12-15 min. Gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosuitje

Breng de yoghurt op smaak met de komijn, peper en eventueel zout. Roer de rest van de olie en bosui (in ringetjes) erdoor.

6
6

Haal de paprika's uit de plastic zak en verwijder met een scherp mesje (onder warm stromend water) het velletje.

7
7

Snijd de steel van de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd in vieren.

8
8

Verdeel de rijst, kipfilet en paprika over vier borden en schep de yoghurtsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.