Braad­worst met ge­krui­de to­ma­ten­rijst

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaten en paprika in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en paprika 2 min. bakken. Knoflook, paprikapoeder en sambal toevoegen en 1 min. meebakken. Tomaten toevoegen en nog 2 min. bakken. Rijst en 3/4 l water erdoor roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 15 min. gaar laten worden. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten. Hierin braadworsten op matig vuur in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Peterselie fijnsnijden en door de rijst roeren. Rijst over 4 borden verdelen. Worst in dikke plakken snijden en op rijst leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 923 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.