Ge­leen­se gou­lash van Marc

(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 182

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. Dep het droog en bestrooi met peper en zout. Snijd de uien in ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika's in stukken.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Voeg de ui toe aan het vlees en bak 4 min. mee. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, sambal, paprikapoeder, tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan op de kleinste kookpit 4 uur stoven. Schep af en toe om.
  3. Snijd de pompoen in dunne parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en leg de ongeschilde pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in ca. 25 min. gaar.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de goulash met de rijst en de pompoen.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Geleense goulash van Marc

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­leen­se gou­lash van Marc

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 600 g runderriblappen

Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. Dep het droog en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 7 uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd de uien in ringen. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika's

Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika's in stukken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 50 g boter

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 4 min. bruin.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

6
6

Voeg de ui toe aan het vlees en bak 4 min. mee.

7
7
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el paprikapoeder
  • 140 g tomatenpuree
  • 150 ml kraanwater

Voeg de knoflook, tomaat, paprika, sambal, paprikapoeder, tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met zout.

8
8

Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan op de kleinste kookpit 4 uur stoven. Schep af en toe om.

Tip: Voeg indien nodig extra water toe.

9
9
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in dunne parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en leg de ongeschilde pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

10
10
  • 3 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in ca. 25 min. gaar.

11
11
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

12
12

Serveer de goulash met de rijst en de pompoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.