Kip­drum­sticks op to­ma­ten­rijst

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op deverpakking. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de kipdrumsticks (eventueel in 2 porties) rondom bruin. Schenk 100 ml water in de pan en voeg de honing toe. Breng aan de kook en smoor de kipdrumsticks met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten gaar. Keer de kipdrumsticks af en toe. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie en bak de paprika 5 minuten. Bak de blokjes tomaat 2 minuten mee. Schep de rijst door de groenten en warm hem 1 minuut mee, breng goed op smaak met het basilicum, zout en peper. Verdeel de tomatenrijst over 4 borden en leg er de kipdrumsticks op.

Tip:

Maak de kipdrumsticks al een dag eerder en kook dan ook alvast de rijst. Bewaar de kipdrumsticks en de rijst afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.