Ge­po­cheer­de ka­bel­jauw met krui­den­olie

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de citroen in 4 dunne plakes. Schil de rest van de citroen tot op het vruchtvlees. Verwijder de dikke steeltjes van de dille. Meng de dille, suiker, geschilde citroen met de olie in een hoge mengbeker en maal met een staafmixer fijn. Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe
  2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de groente in ruim kokend water met zout in 10 min. gaar. Giet vervolgens af.
  3. Breng 1,5 liter water met het visbouillontablet in een ruime pan aan de kook. Leg de nog bevroren kabeljauw in het vocht en breng tegen de kook aan. Laat de vis in 8 minuten gaar koken op laag vuur.
  4. Verdeel de pasta en de groente over de borden en leg de kabeljauw ernaast. Schep een lepel kruidenolie over de vis en leg een plakje citroen erop. Zet de rest van de olie op tafel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 727 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Gepocheerde kabeljauw met kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de ka­bel­jauw met krui­den­olie

1
1
  • 1 citroen
  • 15 g verse dille

Snijd de citroen in 4 dunne plakes. Schil de rest van de citroen tot op het vruchtvlees. Verwijder de dikke steeltjes van de dille.

2
2
  • 2 tl suiker
  • 15 ml olijfolie
  • 2 tl mosterd

Meng de dille, suiker, geschilde citroen met de olie in een hoge mengbeker en maal met een staafmixer fijn. Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe

3
3
  • 300 g penne rigate

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 zakken groentemix

Kook de groente in ruim kokend water met zout in 10 min. gaar. Giet vervolgens af.

5
5
  • 1 visbouillontablet

Breng 1,5 liter water met het visbouillontablet in een ruime pan aan de kook.

6
6
  • 400 g kabeljauwfilet

Leg de nog bevroren kabeljauw in het vocht en breng tegen de kook aan. Laat de vis in 8 minuten gaar koken op laag vuur.

7
7

Verdeel de pasta en de groente over de borden en leg de kabeljauw ernaast. Schep een lepel kruidenolie over de vis en leg een plakje citroen erop.

8
8

Zet de rest van de olie op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.