Ka­bel­jauw met krui­den­olie

Dille, munt en peterselie zorgen samen voor een smaakexplosie en passen perfect bij venkel en kabeljauw.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dille, munt en peterselie zorgen samen voor een smaakexplosie en passen perfect bij venkel en kabeljauw. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in flinterdunne plakken en bewaar het groen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Schep de venkel om met het citroenrasp en 1 el olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de boter in blokjes erop.
  2. Leg de kabeljauw op de venkel. Meng het citroensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Houd wat dille achter voor garnering en doe de rest met de munt, peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie en garneer met dille en venkelgroen. Serveer de rest van de kruidenolie erbij.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 68 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met krui­den­olie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen

Snijd de venkel in flinterdunne plakken en bewaar het groen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 250 ml extra vierge olijfolie
  • 25 g boter

Schep de venkel om met het citroenrasp en 1 el olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de boter in blokjes erop.

4
4
  • 600 g kabeljauw

Leg de kabeljauw op de venkel. Meng het citroensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5
5

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 15 g dille
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie
  • ½ teen knoflook

Houd wat dille achter voor garnering en doe de rest met de munt, peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie en garneer met dille en venkelgroen.

8
8

Serveer de rest van de kruidenolie erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.