Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

Doe 'ns gek en leg een vispakketje op de barbecue... Lekker!

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Doe 'ns gek en leg een vispakketje op de barbecue... Lekker! 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. in water met zout beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de rasp, het sap, 2 el olie en de amandelen door de bonen en houd apart.
  2. Snijd de kabeljauw met een scherp mes in 12 stukken. Halveer de plakken ham in de lengte en leg op elke 1/2 plak een stuk vis. Ris de naadjes van de rozemarijn. Snijd de rozemarijn in stukjes en strooi over de vis en ham. Wikkel de ham om de vis en zet vast aan de zijkant met een cocktailprikker.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pakketjes in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer met de bonensalade. Lekker met stokbrood.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw-hampakketjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

1
1
  • 400 g snijbonen

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. in water met zout beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 125 g amandelen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de rasp, het sap, de olie en de amandelen door de bonen en houd apart.

3
3
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 80 g serranoham
  • 3 takjes rozemarijn

Snijd de kabeljauw met een scherp mes in 12 stukken. Halveer de plakken ham in de lengte en leg op elke 1/2 plak een stuk vis. Ris de naadjes van de rozemarijn.

4
4

Snijd de rozemarijn in stukjes en strooi over de vis en ham. Wikkel de ham om de vis en zet vast aan de zijkant met een cocktailprikker.

5
5
  • 4 el olijfolie extra vierge

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pakketjes in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer met de bonensalade. Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.