Ka­bel­jauw-vis­koek­jes

Hoe je kids vis laat eten? Door er koekjes van te maken en die als voorgerecht te serveren.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Hoe je kids vis laat eten? Door er koekjes van te maken en die als voorgerecht te serveren. 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar. Verdeel de kabeljauw in stukken. Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn. Klop het ei los. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat afkoelen.
  2. Meng 3 el mayonaise, de mosterd en de dille.
  3. Vorm 12 koekjes van ca. 6 cm doorsnede en 2 cm dik van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de mosterddip.
  5. Voor de kinderen: Vervang de mosterd door de ketchup. Meng met de rest van de mayonaise.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw-viskoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw-vis­koek­jes

1
1
  • 2 aardappelen
  • 1 liter visbouillon
  • 250 g kabeljauwfilet

Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar. Verdeel de kabeljauw in stukken. Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn.

2
2
  • 1 ei
  • 2 el semi-zongedroogde tomaten
  • ½ bakje bieslook
  • 100 g tuinerwten

Klop het ei los. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat 60 min. afkoelen.

3
3
  • 5 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl gedroogde dille

Meng 3 el mayonaise, de mosterd en de dille.

4
4
  • 75 g paneermeel

Vorm 12 koekjes van ca. 6 cm doorsnede en 2 cm dik van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor.

5
5
  • 100 ml zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de mosterddip.

6
6
  • 1 el ketchup

Voor de kinderen: Vervang de mosterd door de ketchup. Meng met de rest van de mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.