Tik­ka ma­sa­la­pi­la­v met kip en groen­ten

Er gaat ook kaneel in: dat maakt dit gerecht extra lekker.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Er gaat ook kaneel in: dat maakt dit gerecht extra lekker. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los de bouillontabletten op in het kokend water. Snijd de kip in kleine stukjes en meng met de tikka masalapasta.
  2. Verwarm een ruime koekenpan en bak hierin de kip al omscheppend 2 min. Voeg de groenten, rijst, de helft van de kaneel kaneel en hete bouillon (1 kopje achterhouden) toe. Breng tegen de kook aan en laat op laag vuur met deksel op de man gaar worden.
  3. Voeg de rest van de bouillon toe als de rijst droog en bijna gaar is. Schep de pilav op de borden en strooi de rest van de kaneel er over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 482 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 46-47

Tikka masalapilav met kip en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tik­ka ma­sa­la­pi­la­v met kip en groen­ten

1
1
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 375 g kipfilet
  • 1 liter kokend water
  • 160 g Tikka Massala currypasta

Los de bouillontabletten op in het kokend water. Snijd de kip in kleine stukjes en meng met de tikka masalapasta.

2
2
  • 750 g oosterse wokgroente
  • 300 g basmatirijst
  • 1 tl kaneelpoeder

Verwarm een ruime koekenpan en bak hierin de kip al omscheppend 2 min. Voeg de groenten, rijst, kaneel en hete bouillon (1 kopje achterhouden) toe. Breng tegen de kook aan en laat op laag vuur met deksel op de man gaar worden.

3
3
  • 1 tl kaneelpoeder

Voeg de rest van de bouillon toe als de rijst droog en bijna gaar is. Schep de pilav op de borden en strooi de rest van de kaneel er over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.