In­di­a­se to­ma­ten­cur­ry met bief­stuk

Biefstuk in een curry is een bijzonder goede combinatie.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Biefstuk in een curry is een bijzonder goede combinatie. 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de biefstukpuntjes al omscheppend in 3 min. bruin. Neem het vlees uit de wok en houd warm op een bord onder een deksel.
  3. Snijd de aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de aubergine 3 min. Schep de tomaten en kruidenpasta erdoor en bak 1 min. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm de curry nog 6 min. Rooster het naanbrood in een broodrooster. Doe het vlees terug in de curry.
  5. Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Serveer met het naanbrood.

Tip:

Vervang voor een slankere curry de kokosrmelk door volle yoghurt. Verwarm de curry dan verder zonder te koken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Indiase tomatencurry met biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se to­ma­ten­cur­ry met bief­stuk

1
  • 200 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g biefstukpuntjes

Verhit de olie in een wok. Bak de biefstukpuntjes al omscheppend in 3 min. bruin. Neem het vlees uit de wok en houd warm op een bord onder een deksel.

3
  • 1 aubergine
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten.

4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Tikka Massala currypasta

Verhit de olie in de wok en bak de aubergine 3 min. Schep de tomaten en kruidenpasta erdoor en bak 1 min.

5
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 naanbroden knoflook & koriander

Schenk de kokosmelk erbij en verwarm de curry nog 6 min. Rooster het naanbrood in een broodrooster. Doe het vlees terug in de curry.

6

Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Serveer met het naanbrood. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.