Kip tik­ka met ei

Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker! 4 personen
2 198

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege. Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.
  2. Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden. Hak de cashewnoten en de koriander grof. Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.

variatietip:

Houd je niet van koriander? Dan kun je ook peterselie gebruiken.

variatietip:

Andere smaak? Vervang de kipfilet eens door knoflookwokgarnalen.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.155 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kip tikka met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tik­ka met ei

1
1
  • 4 scharreleieren

Kook de eieren in 7 min. bijna hard.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 800 g spinazie

Verhit ondertussen de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet à la minute

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege.

4
4
  • 510 g Tikka Masala roerbaksaus

Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.

5
5

Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze.

6
6
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden.

7
7
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 15 g koriander

Hak de cashewnoten en de koriander grof. Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.

variatietip:

Houd je niet van koriander? Dan kun je ook peterselie gebruiken.

variatietip:

Andere smaak? Vervang de kipfilet eens door knoflookwokgarnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.