Gou­lash met kriel­tjes

Hét nationale gerecht van Hongarije voor een oer-Hollandse doordeweekse avond.

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hét nationale gerecht van Hongarije voor een oer-Hollandse doordeweekse avond. 2 personen
3 171

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de runderreepjes al omscheppen op hoog vuur 3 min. Schep het vlees uit de pan en houd apart.
  2. Snijd de ui in ringen. Snijd de gegrilde paprika's in grove repen en de tomaten in grove stukken. Schenk de rest van de olie in de pan en bak de ui in 6 min. goudbruin. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak nog 2 min. Voeg de runderreepjes toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.
  3. Schep de goulash op de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de krieltjes.

variatietip:

In plaats van met de krieltjes kun je de goulash ook serveren met 150 g witte rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Goulash met krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gou­lash met kriel­tjes

1
1
  • 500 g krieltjes

Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar.

2
2
  • 1 el verse peterselie

Snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 175 g runderreepjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de runderreepjes al omscheppen op hoog vuur 3 min. Schep het vlees uit de pan en houd apart.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

4
4
  • 1 ui

Snijd de ui in ringen.

5
5
  • 148 g gegrilde paprika's
  • 2 tomaten

Snijd de gegrilde paprika's in grove repen. Snijd de tomaten in stukken.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

6
6
  • 1 el olijfolie

Schenk de rest van de olie in de pan en bak de ui in 6 min. goudbruin.

7
7

Voeg de paprika en de tomaat toe en bak nog 2 min.

8
8
  • ½ el paprikapoeder

Voeg de runderreepjes toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.

9
9

Schep de goulash op de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de krieltjes.

variatietip:

In plaats van met de krieltjes kun je de goulash ook serveren met 150 g witte rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.