Gou­lash met pa­prika­mix

Hoe langer je een goulash laat stoven, hoe beter-ie wordt. Even geduld a.u.b.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
oost-europees hoofdgerecht Hoe langer je een goulash laat stoven, hoe beter-ie wordt. Even geduld a.u.b. 6 personen
3 53

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de karbonaden in blokjes van 1 cm.
  2. Voeg samen met het karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 5 min. Doe er de bouillontabletten, tomato frito, laurierblaadjes en heet water bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel schuin op de pan 3 uur. Roer af en toe.
  3. Snijd de krieltjes in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg de krieltjes en paprika toe aan het vlees. Schep om en laat de goulash met de deksel schuin op de pan nog 30 min. stoven. Neem de laurierblaadjes uit de pan. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de goulash ermee.

combinatietip:

Lekker met rijst, citroenparten en Griekse yoghurt (door yoghurt is het gerecht niet meer lactosevrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Goulash met paprikamix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gou­lash met pa­prika­mix

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 3 schalen schouderkarbonades

Snijd ondertussen de karbonaden in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 el gerookte-paprikapoeder zoet

Voeg samen met het karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 5 min.

4
4
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 350 ml tomato frito
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml water

Doe er de bouillontabletten, tomato frito, laurierblaadjes en heet water bij en breng aan de kook.

5
5

Zet het vuur laag en stoof met de deksel schuin op de pan 3 uur. Roer af en toe.

6
6
  • 500 g krieltjes
  • 1 zak paprikamix

Snijd de krieltjes in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

7
7

Voeg de krieltjes en paprika toe aan het vlees. Schep om en laat de goulash met de deksel schuin op de pan nog 30 min. stoven.

8
8
  • 15 g peterselie

Neem de laurierblaadjes uit de pan. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de goulash ermee.

combinatietip:

Lekker met rijst, citroenparten en Griekse yoghurt (door yoghurt is het gerecht niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.