Gou­lash

Vandaag gaan we op de Hongaars toer: met goulash!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(493)waardeer
oost-europees hoofdgerecht Vandaag gaan we op de Hongaars toer: met goulash! 4 personen
3 493

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg met de paprika en tomaat toe aan het vlees, schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

variatietip:

Kook vooruit en maak met deze basis op dag 1 Goulashsoep en op dag 2 Goulash met rijst en broccoli.

bewaartip:

Je kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Goulash

terug naar recept

Gou­lash

1
1
  • 2 uien
  • 2 knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 3 el olie

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 500 g rib/runderlappen

Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el milde paprikapoeder

Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min.

5
5
  • 500 ml kippenbouillon van tablet

Doe de bouillon erbij en breng aan de kook.

6
6

Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

7
7
  • 200 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

8
8
  • 1 groene paprika
  • 2 tastytomtrostomaten

Snijd de paprika en tomaat in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

9
9

Voeg met de paprika en tomaat toe aan het vlees, schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

variatietip:

Kook vooruit en maak met deze basis op dag 1 Goulashsoep en op dag 2 Goulash met rijst en broccoli.

bewaartip:

Je kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.