Gou­lash met rijst en broc­co­li

Lactosevrij, glutenvrij én hartstikke lekker!

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
oost-europees hoofdgerecht Lactosevrij, glutenvrij én hartstikke lekker! 4 personen
2 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
  4. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Snijd 1 helft in parten. Giet de broccoli af en schep het citroenrasp erdoor. Verdeel de rijst, goulash en broccoli over 4 borden en serveer met de citroenparten.

serveertip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Goulash met rijst en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gou­lash met rijst en broc­co­li

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g rib/runderlappen
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el milde paprikapoeder

Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min.

3
3
  • 1 kippenbouillontablet
  • 500 ml kokend water

Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

5
5
  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 2 tastytomtrostomaten

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes.

6
6

Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

7
7
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes.

9
9

Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar.

10
10
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en halveer de vrucht.

11
11

Snijd 1 helft in parten.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

12
12

Giet de broccoli af en schep het citroenrasp erdoor.

13
13

Verdeel de rijst, goulash en broccoli over 4 borden en serveer met de citroenparten.

serveertip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.