Ta­gli­a­tel­le met kip­fi­let in ci­troen-room­saus

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 203

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in 10-12 min. goudbruin en gaar.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de slagroom met 2-3 el citroensap en de rasp. Laat de saus 5 min. zachtjes inkoken. Breng de citroen-roomsaus op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Pers de knoflook. Doe de rest van de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat iedere portie al omscheppend in 2-3 min. op matig vuur slinken voordat je een volgende portie toevoegt. Giet de tagliatelle af en laat de pasta goed uitlekken. Schep de tagliatelle door de spinazie en verdeel over borden. Leg op elk bord een kipfilet en schep de saus eroverheen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met kipfilet in citroen-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met kip­fi­let in ci­troen-room­saus

1
1
  • 300 g tagliatelle
  • 4 kipfilets

Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi de kipfilets met peper en zout.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in 10-12 min. goudbruin en gaar. Boen de citroen schoon.

3
3
  • 250 ml slagroom

Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de slagroom met 2-3 el citroensap en de rasp. Laat de saus 5 min. zachtjes inkoken.

4
4

Breng de citroen-roomsaus op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Pers de knoflook. Doe de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min.

6
6
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in porties toe en laat iedere portie al omscheppend in 2-3 min. op matig vuur slinken voordat je een volgende portie toevoegt.

7
7

Giet de tagliatelle af en laat de pasta goed uitlekken. Schep de tagliatelle door de spinazie en verdeel over borden.

8
8

Leg op elk bord een kipfilet en schep de saus eroverheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.