Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te en ci­troen

(318)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 318

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 4 el sap, de slagroom en broccoli toe. Warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over borden. Rasp de kaas en verdeel over de pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met courgette en citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te en ci­troen

1
1
  • 300 g groene en witte tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 350 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 5 runderchipolataworstjes

Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 courgette

Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak 4 min. mee.

5
5
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 4 el citroensap, de slagroom en broccoli toe.

6
6
  • 100 g Parmezaanse kaas

Warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over borden. Rasp de kaas en verdeel over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.