Ta­gli­a­tel­le met ver­se to­maat en pes­to­saus

Pasta pesto is nóg lekkerder als je de pesto zelf maakt. Heb je maar een paar minuutjes voor nodig!

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta pesto is nóg lekkerder als je de pesto zelf maakt. Heb je maar een paar minuutjes voor nodig! 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tomaten aan de trosjes en knip in 4 porties. Was de tomaten en leg met trosjes eraan in de ovenschaal. Pel de knoflook. Pers boven de helft van de olie 1 teen knoflook uit. Sprenkel de knoflookolie over de tomaat.
  2. Bak de tomaten in het midden van de oven in 10 min. gaar. Maal in de keukenmachine of met staafmixer de pijnboompitten met 1 teentje knoflook fijn. Meng de gemalen pijnboompitten met kaas, basilicum (uit tube), de rest van de olie en peper tot pesto. Giet de tagliatelle af en meng met de pesto. Verdeel de tagliatelle over diepe borden en leg de tomaten aan trosjes erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 32-33

Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ver­se to­maat en pes­to­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g tagliatelle
  • 600 g tastytomtomaten

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tomaten aan de trosjes en knip in 4 porties.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Was de tomaten en leg met trosjes eraan in de ovenschaal. Pel de knoflook. Pers boven de olie 1 teen knoflook uit. Sprenkel de knoflookolie over de tomaat.

4
4
  • 65 g pijnboompitten

Bak de tomaten in het midden van de oven in 10 min. gaar. Maal in de keukenmachine of met staafmixer de pijnboompitten met 1 teentje knoflook fijn.

5
5
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml kruidengemak basilicum
  • 2 el olijfolie

Meng de gemalen pijnboompitten met kaas, basilicum (uit tube), de olie en peper tot pesto.

6
6

Giet de tagliatelle af en meng met de pesto. Verdeel de tagliatelle over diepe borden en leg de tomaten aan trosjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.