Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te en to­nijn

Met een vleugje citroen en geurige dille.

(342)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met een vleugje citroen en geurige dille. 4 personen
3 342

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes van ½ cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak 3 min. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de dille fijn. Voeg het citroenrasp, de slagroom, tonijn en dille toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Serveer de pasta met de saus.

combinatietip:

Meng de rest van de dille met crème fraîche. Lekker bij aardappelpartjes uit de oven!

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met courgette en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te en to­nijn

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 courgette

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes van ½ cm.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie
  • 8 g dille
  • 125 ml slagroom

Laat de tonijn uitlekken. Snijd de dille fijn. Voeg het citroenrasp, de slagroom, tonijn en dille toe.

6
6

Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Serveer de pasta met de saus.

combinatietip:

Meng de rest van de dille met crème fraîche. Lekker bij aardappelpartjes uit de oven!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.