Ta­gli­a­tel­le met can­tha­rel­len, ui & cour­get­te

Eet je geen vlees en vis? Dan zit je goed met dit pastagerecht met lekker veel bite.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Eet je geen vlees en vis? Dan zit je goed met dit pastagerecht met lekker veel bite. 4 personen
2 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de olie, kappertjes, dragon en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
  2. Snijd de courgette in plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord.
  4. Bak in het achtergebleven bakvet de ui en cantharellen 4 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de courgette toe. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pesto erdoor. Schep de cantharellen, ui en courgette erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met pijnboompitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met can­tha­rel­len, ui & cour­get­te

1
1
  • 6 el olijfolie
  • 3 el kappertjes
  • 2 el gedroogde dragon
  • 100 g geraspte belegen kaas

Doe de olie, kappertjes, dragon en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 rode uien

Snijd de courgette in plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan op een bord.

4
4
  • 200 g cantharellen

Bak in het achtergebleven bakvet de ui en cantharellen 4 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de courgette toe.

5
5
  • 3 el olijfolie truffelaroma

Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.

6
6
  • 500 g tagliatelle alle erbe

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pesto erdoor.

7
7

Schep de cantharellen, ui en courgette erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.